Když kvete šeřík. Dokument. Už jste slyšeli o jedlé přírodě? Vyzkoušejte s námi jarní recepty za hubičku. Sedmá série magazínu o dovednostech našich předků.
Zobrazit fotogalerii (40) |
Nádherná květenství voňavého šeříku se stala symbolem měsíce, kterému poeticky říkáme máj. Naši předkové byli ovšem lidé praktičtí, a v přírodě hledali především možnosti obživy a zpestření jídelníčku. Znalci divoké jedlé přírody dokážou překvapit tím, co vše je v přírodě jedlé a dokonce nám prospívá. A tak se vypravíme tam, kde kvetou šeříky a ochutnáme fermentovaný šeříkový čaj, který zvládneme vyrobit podomácku. Ještě jednodušší je příprava květinové vody a med. A máte-li dojem, že jde o recepty pro lesní víly a skřítky, uvařte si spolu s námi i vydatnou polévku.