Chef Lignac po francouzsku (9)

28. 4. 2024, 2:00

Pays de la Loire. Kuchyně Pays de la Loire čerpá z darů moře, lesů a řeky Loiry. Cyril se nejprve vydává s rybáři na Loiru lovit mihule. Z Nantes pak vyplouvá s místními rybáři na lov sardinek. Většina míří na trh, ale pár si jich nechají. Grilují je pak přímo na ulici. Za odlivu vyrazí na pláž za sběračkou mušlí Odette, která mu ukazuje, jak na to. Navštěvuje také trh s telaty a soutěží v pečení koláče fion.

Během této neuvěřitelné cesty uvidíte, že při rybaření, vyčerpávající turistice, ručním dojením koz, zběsilém soutěžení s camargueskými krávami nebo lovu okounů na rozbouřeném moři, náš šéfkuchař nikdy neváhá neváhá přiložit ruce k dílu a nejen v čistém rondonu.

Další díly

Odvysílané díly

Kultura a televize